Groen dak

Tegenwoordig is een groendak niet meer weg te denken van platte daken. Op bijna elk dak is een groendak mogelijk. In sommige gemeenten kun je er subsidie voor aanvragen.

Naast dat het groendak er mooi uit ziet, heeft het meerdere voordelen:

-Het is goed voor mensen, dieren en het milieu;

-Het isoleert, waardoor er in de winter minder gestookt hoeft te worden en in de zomer is het koeler. Dit bespaart enorm op de energie kosten.

-Het groendak neemt water op, waardoor minder regenwater in het riool terecht komt.

-Het groendak beschermt de dakbedekking tegen UV straling , waardoor de temperatuurschommelingen minder zijn en het dak langer mee gaat.

De wereld wordt beter van een groendaken. 

Laat ons u terugbellen

Meer dan gewoon groen

Minder fijnstof, waterretentie om een piekbelasting op het riool te voorkomen, energiebesparing, lagere temperatuur in gebouwen en een prettigere leefomgeving voor mens én dier. Groendaken hebben heel veel voordelen.

Daken nuttig gebruikt

In stedelijke gebieden is vaak weinig ruimte voor groen. Een prima oplossing voor dit probleem is groen op het dak. Uiteraard juist aangebracht qua opbouw van het groendak en vanzelfsprekend op een goed geïsoleerd dak met voldoende restlevensduur.

Groendak subsidie

De aanleg van groene daken wordt door steeds meer overheden gestimuleerd. Door subsidies maar ook door bepaalde verplichtingen bij nieuwbouw. Groen is de trend voorbij. Het is letterlijk duurzaam.

Dit is wat wij doen!

Al meer dan 50 jaar succesvol.

Daken multifunctioneel gebruiken levert jou, en wereld om je heen, veel op. Goed geïsoleerde daken, DUBO-keur dakbedekking, groendaken, dakterrassen, daktuinen, zonnepanelen op witte daken zijn tegenwoordig prima te combineren mits goed ontworpen.

Op daken is veel vooruitgang te boeken met betrekking tot energie besparing, opwekken van energie en comfort verhoging van binnenklimaat.

Wij adviseren graag wat voor jou de beste keuze is voor korte en lange termijn. Eerlijk, zonder addertjes en vanuit onze jarenlange ervaring. Op de Rotterdamse manier.

Witte daken

Een wit dak warmt minder op dan een zwart dak en bovendien is het rendement wanneer er zonnepanelen op worden geplaatst hoger.

Groendaken

Op bijna elk dak is een groendak mogelijk. Van lichtgewicht constructie tot daktuin met bloemenweide en bomen.

Dakisolatie

Energiebesparing, verduurzaming én het verbeteren van comfort binnen je gebouw start met (bij) isoleren van je dak.

aanvragen

De de dak-check

Met de duurzame dak-check meet en analyseer je je dak op cruciale criteria. Daarmee weet je zeker wat het startpunt van je dakplannen en/of verduurzaming wordt. Meer weten of de duurzame dak-check aanvragen? Vul onderstaand formulier in of bel 010-4168475.