Dakterras

Als je denkt een dakterras op uw woning of kantoorpand aan te leggen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

Wij hebben een vijftal punten opgesteld om te bepalen of een dakterras tot de mogelijkheden behoort en een aantal overige essentiële aandachtspunten. Vanzelfsprekend kunnen wij het gehele proces van idee tot aankleding voor u verzorgen.

  • Constructie
  • Vergunning
  • Grootte
  • Betreding
  • Gebruik

Laat ons u terugbellen

Is de dakconstructie stevig genoeg?

De meeste daken kunnen wel een extra lichte belasting als een dakterras aan. Teneinde een omgevingsvergunning te bemachtigen dient u een constructieve berekening te overleggen. Een constructeur kunt voor u berekenen wat de maximale belasting is en daarmee aangeven wat tot de mogelijkheden behoort.

Hoe krijg omgevingsvergunning?

Naast de bovengenoemde constructieberekening zijn er nog een aantal andere zaken die u dient te overleggen bij de aanvraag. A-Verschoor Dakbedekkingen kan u van a tot z begeleiden in dit traject.

De grootte van het dakterras

Het liefst zult u de oppervlakte willen maximaliseren. De grootte van uw dakterras kunt u bij de vierkante meters leefoppervlakte van uw woning kunnen optellen, wat ook de toekomstige waarde bepaalt. Reeds bij het aanvragen van de omgevingsvergunning dient u dit aan te geven. Zo weet u wat de maximale grootte is.

Hoe betreed ik mijn dakterras?

Vaak heeft uw woning of kantoorpand reeds toegang tot het dak. Bijvoorbeeld als vluchtvoorziening. Vaak ook is dit niet de meest comfortabele opgang. Laat u goed informeren over de bouwkundige aanpassingen die eventueel moeten worden gedaan – een trap, een dakopgang – zodat u weet wat tot de mogelijkheden behoort en wat de daarmee gepaard gaande kosten zijn.

Hoe gebruik ik mijn dakterras

Naast alle voorgaande punten is dit zeker niet de minste, want als u voorgaande punten heeft doorlopen en voor uw aanstaande verbouwing groen licht is gegeven, kunt u echt gaan nadenken over de aankleding en het gebruik. Als u niet van schilderen houdt, kies dan voor onderhoudsvrije materialen.

Extra genieten van uw dakterras

Wat dacht u ervan hoe gemakkelijk het is electriciteit en stromend water op uw dakterras te hebben. Plantenbakken met kruiden of tomatenplanten… U heeft vast zelf veel ideeën! Zorg ervoor dat u daar goed over na heeft gedacht voordat u begint. U bent immers na realisatie degene die gaat genieten van zonnige middagen, bbq′s en nog veel meer.

Dit is wat wij doen!

Al meer dan 50 jaar succesvol.

Daken multifunctioneel gebruiken levert jou, en wereld om je heen, veel op. Goed geïsoleerde daken, DUBO-keur dakbedekking, groendaken, dakterrassen, daktuinen, zonnepanelen op witte daken zijn tegenwoordig prima te combineren mits goed ontworpen.

Op daken is veel vooruitgang te boeken met betrekking tot energie besparing, opwekken van energie en comfort verhoging van binnenklimaat.

Wij adviseren graag wat voor jou de beste keuze is voor korte en lange termijn. Eerlijk, zonder addertjes en vanuit onze jarenlange ervaring. Op de Rotterdamse manier.

Witte daken

Een wit dak warmt minder op dan een zwart dak en bovendien is het rendement wanneer er zonnepanelen op worden geplaatst hoger.

Groendaken

Op bijna elk dak is een groendak mogelijk. Van lichtgewicht constructie tot daktuin met bloemenweide en bomen.

Dakisolatie

Energiebesparing, verduurzaming én het verbeteren van comfort binnen je gebouw start met (bij) isoleren van je dak.

aanvragen

De de dak-check

Met de duurzame dak-check meet en analyseer je je dak op cruciale criteria. Daarmee weet je zeker wat het startpunt van je dakplannen en/of verduurzaming wordt. Meer weten of de duurzame dak-check aanvragen? Vul onderstaand formulier in of bel 010-4168475.